Veiligheid in het geding: haal geen stekkers uit de camera’s

  • 5 december, 2018

Zoals we tijdens de laatste ledenvergadering hebben besproken is er een aantal beveiligingscamera’s op het park geplaatst. Omdat niet iedereen op de vergadering aanwezig kon zijn volgt hieronder nog een korte uitleg waarom deze camera’s belangrijk zijn en dus in geen geval uitgezet mogen worden.

Acht hulk-leden hebben om de beurt alarmdienst. Om de kantine en alles wat daarbij hoort te beveiligen hebben we een alarmsysteem geïnstalleerd. Daar bovenop hebben we nu ook een aantal camera’s geïnstalleerd. Als het alarm afgaat kan er eerst vanuit huis op de telefoon gekeken worden wat er aan de hand is. Tot nu toe moest de alarmdienst op de vereniging kijken wat er aan de hand was en liep dus het risico ’s nachts inbreker(s) tegen het lijf te lopen.

Zijn er wel inbrekers aanwezig dan wordt direct de politie ingeschakeld en lopen de Hulk-leden dus niet onnodig gevaar. Als de inbrekers alweer vertrokken zijn, kunnen we de opnames delen met de politie.Alleen de alarmdienst leden hebben toegang tot de camera’s en alleen ik heb toegang tot de opgenomen beelden. De camera’s staan alleen tussen 23.00 uur en 07:00 aan en alleen dan nemen zij beweging op. Overdag kan je dus ongestoord doen en laten wat je hier voor ook deed.

Het bestuur heeft natuurlijk van te voren gecheckt dat dit alles in lijn is met de privacy regels voor verenigingen. Dus voor de veiligheid van onze alarmdienst-leden: haal geen stekkers uit de camera’s. Heb je toch nog vragen, neem dan contact met me op via onze commissie coco@tvdehulk.nl

Groet, Carlo Bikkel