Clubinformatie

Waar staat tennisvereniging de Hulk voor

TV de Hulk staat voor een actieve tennisvereniging waarin sportieve gezelligheid en prestatiegerichtheid hand in hand gaat. De tennisvereniging beschikt over 5 kunstgrasbanen met verlichting, een mini-tennisbaan, een moderne oefenkooi en een oer-gezellig clubhuis, genaamd Het Theehuisje.
De vereniging kenmerkt zich door een familie-karakter en een hoge loyaliteit.

Sinds 2015 is TV De Hulk door de KNLTB erkend als Tenniskids vereniging. Dit houdt in dat wij meedoen aan de Tenniskids competitie en dat de jeugd ook traint volgens dit principe.
Tevens doet de oudere jeugd , vanaf 12 jaar, mee aan de reguliere KNLTB competitie.
Er worden vele activiteiten en evenementen georganiseerd, waar spelers en speelsters van elk niveau aan kunnen deelnemen.

Kortom: TV de Hulk: Sportief en gezellig in één slag

Algemene informatie

Tennisvereniging De Hulk is op 15 december 1982 opgericht. In 1983 werd gestart met 200 leden op 2 banen. In 1984 werd de accommodatie uitgebreid met 2 banen en het ledenaantal verhoogd tot 400. In 1988 is baan nummer 5 erbij gekomen. Al deze banen zijn verlicht en in 2002 is er een minibaan bijgekomen. Alle banen zijn voorzien van een kunstgras oppervlak zodat er zowel in de zomer als in de winter, ijs en weder dienende, tot ’s avonds 22.30 uur gespeeld kan worden.

Het leden aantal is +/- 400 leden waarvan +/- 70 jeugdleden.

Waar komt de naam de Hulk vandaan?

De Hulk is een buurtschap ten oosten van Grosthuizen en dus niet dat groene monster. De buurtschap ontstond langs de trekvaart van Hoorn naar Alkmaar. Schippers zijn dorstige lieden en daarom werd er een herberg langs de trekvaart gebouwd. Langzaam kwamen er wat huizen omheen en na een tijdje ontstond er een klein dorp. De herberg had een uithangbord om klanten te lokken. Op dat uithangbord was een schip geschilderd om aan te geven dat het hier om een schippersherberg ging. Een groot log vrachtschip, ook wel een Hulk genoemd. De buurtschap dankt zijn naam dus aan het uithangbord aan de gevel van het eerste huis.

Tennisvereniging De Hulk dankt zijn naam dus aan deze buurtschap.

Lidmaatschap

Kinderen kunnen lid worden vanaf het jaar dat ze 5 jaar worden. Volwassenen tot ……. jaar. U ontvangt na betaling van de contributie een label/pasje waarmee kan worden “afhangen” op de tijdstippen waarop u wilt spelen. Uiteraard is de wijze van afhangen gereglementeerd om tot een eerlijke verdeling van de baancapaciteit te komen.

Het lidmaatschap loopt van 1 april t/m 31 maart.

Het bestuur

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 229 238 521

TV de Hulk

Dwaalpark 1
1622 KZ Hoorn

KVK-nummer

40625286