Verslag Jeugd Clubkampioenschappen – 18 maart 2018

  • 21 maart, 2018
Vooraf werd er even getwijfeld of de clubkampioenschappen bij tv De Hulk op 18 maart wel doorgaan zouden kunnen vinden. Er was immers een snijdende oostenwind voorspeld met gevoelstemperaturen ver onder nul. De tennisbond had zelfs afgeraden om buiten te gaan tennissen. Gelukkig viel het kwartje de goede kant op om toch gewoon te gaan tennissen. Er was immers de hele dag zon voorspelt en op koude temperaturen kun je je gelukkig gewoon kleden.

Om 9:30 was het al een drukte van belang op het tennispark van de Hulk. De jeugdcommissie had een duidelijk dagvullend programma vastgesteld. Om 10:00 startten de wedstrijden bij Oranje en Groen, tussendoor zou Blauw nog aanschuiven en vanaf 13:30 de finales met ook Geel.

Wat werd er goed getennist. De kinderen hadden geen last van de koude. In verschillende duo’s werd er tegen elkaar getennist. Het was vaak heel spannend. Mooie rally’s en punten. Het stevig ingepakte publiek stond vaak op de banken. Tussendoor werden de kinderen verwend met chocolademelk met slagroom, werd het luchtkasteel opgezet en konden de kinderen zich binnen bezig houden met kleuren en het nieuwe tafelvoetbalspel. Ook kon iedereen zich binnen vergapen aan de prachtige bekers en de prijzen voor de verloting.

Om 12:30 stond er voor alle kinderen een heerlijke gevulde soep klaar met broodjes en lag er heerlijk vers fruit op de bar. Ook de verkleumde toeschouwers mochten aanschuiven. Complimenten voor Jeroen en Gepke die zo een restaurant kunnen beginnen. Om 13:30 startten de finales. In oranje was het een strijd tussen de neven Daan en Mats Berkhof. Mats trok in een spannende partij aan het langste eind en mag zich Hulk kampioen Oranje noemen. In Groen 2 namen Leroy en Semmy het op tegen Redouane en Milan. Redouane en Milan waren duidelijk een maatje te groot en kroonden zich zo kampioen van Groen 2. De finale bij Groen 1 ging tussen Luca en Yara en Flora en Ben. In een spannende wedstrijd wonnen Luca en Yara. De finale bij geel ging tussen Marco en Wessel. Marco wist hier de titel binnen te halen.

In de warme kantine werden, onder het genot van heerlijke ‘poffertjes spiezen’, de prijzen uitgereikt. Alle deelnemers die tot het einde aanwezig waren, kregen een bioscoopbon en was er ook nog de uitslag van de loterij. De vele prijzen vielen in handen van de blije kinderen. Er waren dit jaar ook prijzen voor de sportiefste toeschouwer en spelers. De sportiefste toeschouwer werd Hendrik Berkhof. Was ondanks het koude weer op het complex aanwezig na een zware blessure en trotseerde de koude met een ijsmuts en bleef elke partij volgen. Soufiane en Mika kreeg de sportiviteits prijs vanwege hun positiviteit in de wedstrijden en het geven van veel complimenten. Ook was er nog een prijs voor het beste idee voor de jeugd (vaste plek voor de jeugd in de (nieuwe) kantine en een spelletjes/film avond). De sponsors: Hoogland Vis, Verberne drogististerijen, 100% voetbal en Vue HOORN werden bedankt voor hun gulle bijdrage. Aan het einde van deze geslaagde dag werd de jeugdcommissie, terecht ,onder groot applaus bedankt  voor de perfect georganiseerde dag. Tessa, Bibi, Dorien, Stephan en Jeroen we zijn trots op jullie!

NB We willen namens alle jeugdleden en de JC al onze sponsoren van de loterij bij de clubkampioenschappen graag heel erg bedanken! Dit zijn: 100% Voetbal – Hoogland Vis – Etos Verberne – Vue Bioscoop Hoorn – en onze enige echte tennistrainer Rick! Jullie zijn TOPPERS.

 

Kijk hier voor een hartstikke leuk filmpje  https://youtu.be/nPT-4WMTh98

Foto’s in het Fotoalbum 2018
Vriendelijke groet, Jeroen van der Ploeg