5e Hulk Dartstoernooi van 4 oktober: wéér 1 voor in de boeken!

17 oktober 2019


Binnen enkele dagen nadat de inschrijving werd geopend, kon al worden vastgesteld dat het toernooi weer druk bezocht zou gaan worden. De week voorafgaand aan het spektakel werden de belangrijkste voorbereidingen getroffen.
Helaas konden sommige deelnemers het toch niet voor elkaar krijgen om mee te doen, waardoor plekken vrij kwamen. Deze plekken zijn met enkele verschuivingen in het speelschema goed opgevuld, zodat op 4 oktober om 19:30 uur de eerste tripels gevonden konden worden.

Het beloofde een beestachtige avond te worden; niet alleen vanwege de vele opblaasdieren die aanwezig waren, deelnemers gingen letterlijk op jacht naar die felbegeerde titel. Dit was ook zeker een uitgelezen kans omdat verschillende toppers het deze editie lieten afweten, hierbij voornamelijk dank naar de delegatie uit Zwaag!

Zoals we gewend zijn bij het Hulk Dartstoernooi spelen wij in twee poules, een A- en een B-poule. De nummers 1&2 van beide poules gingen door in het knock-out schema. De nummers 3 van de A-poule stroomden in bij het schema van de B-poule, en namen het op in de achtste finales tegen de nummers 2 van de B-poule.
De poulefase kende geweldige hoogtepunten, zo gooide bijvoorbeeld Jordy Hoving, een zaadje van Richard Hoving, tweemaal 180 tegen zijn vader. Ook was er een bloedstollende throw out in de poule van Bram van Lint, Jael Veling en Jop van Heerwaarden, waarbij Jop en Jael aan het langste eind trokken. Na het spelen van de poulefase werden de contouren langzaam zichtbaar. Het schema voor de knock-out fase was bekend, en men kon zich gaan opmaken voor de kwartfinales.  

Kwartfinales
Deze werden in de A-poule gewonnen door: Jordy Hoving (2-0 tegen Peter Schokker), Rick Manshanden (2-0 tegen Martijn Sichterman), Niels van Dijk (2-0 tegen Pleuni den Bakker) en Marco Kempe (2-1 tegen Richard Hoving).   In de B-poule gingen: Jeroen Marx (2-0 tegen Jop van Heerwaarden), Arno Kempe (2-1 tegen Dennis Koeman), Mitchel Blaak (2-0 tegen Jael Veling) en Rob Groot (2-0 tegen Wouter Strik) er met de belangrijke winst vandoor.  

Halve finales
Na de spannende kwartfinales werden de halve finales gedart, dit resulteerde in de volgende uitslagen voor de A-poule: Jordy Hoving verloor van de nieuwkomer Rick Manshanden met 2-1. Op het andere dartbord Namen Marco Kempe en Niels van Dijk het tegen elkaar op. Na regelmatig klop te hebben gekregen van Niels wist Marco op het belangrijkste podium toch de winst naar zich toe te trekken, met een zogenoemde ‘white wash’ (2-0) wist Marco sterk zijn plek in de finale te bemachtigen.   De B-poule kende ook spannende halve finales, waarbij Arno Kempe met 2-1 wist te winnen van Jeroen Marx. Verrassend was de halve finalist in de andere halve finale, waar Mitchel Blaak als enige ‘echte’ B-poule speler was overgebleven. Helaas voor hem gooide Rob Groot elke belangrijke dubbel (2-0), en zo was ook daar de finale bekend.  

Finale
Rick had met Marco nog een spreekwoordelijk appeltje te schillen. De twee kwamen elkaar al tegen in de poule-fase, waarbij Marco als winnaar uit de bus kwam. Rick was klaarblijkelijk gegroeid in het toernooi, want hij liet niks van de jongste deelnemer heel. Marco kon niet op tegen de rake worpen van Rick, de finale werd gewonnen met maar liefst 3 tegen 0.  
Winnaar van de A-poule: RICK MANSHANDEN.

De finale van de B-poule werd gegooid door zijn vader, Arno Kempe. Hij nam het op tegen Rob Groot. De finale begon van beide kanten enorm sterk, je kon spreken van een A-poule waardige partij. Arno en Rob kwamen beiden op een finish, deze werd als eerste geraakt door Rob, die met zijn voorsprong lekker aan de tweede leg kon beginnen. In de B-poule waren twee gewonnen legs voldoende voor de prestigieuze titel. Rob had niet meer dan twee legs nodig, en pakte voor het eerst in zijn carrière de titel.  
Winnaar van de B-poule: ROB GROOT.

De avond werd feestelijk omlijst door de wereldberoemde Mokumse Danny, die het Theehuisje op zijn grondvesten liet beven. De zanger zong de gezelligste meezingers waarbij iedereen uit zijn of haar dak ging. Tot de laatste pijlen werden gegooid, zorgde hij voor de nodige ontspanning tussen de spannende wedstrijden door.   Tot slot volgde de prijsuitreiking waarbij, naast de gewilde beker, mooie tassen vol waardebonnen en cadeaus werden uitgedeeld. Deze prijzen werden beschikbaar gesteld door sponsoren die het Hulk dartstoernooi een warm hart toedragen.
Namens de organisatie willen wij: Van Ree Patat, Hoogland Vis, 100% voetbal Hoorn, Westfries Goed, Paal 21 Texel en Café ome Tinus enorm bedanken voor deze geweldige prijzen.
Daarnaast willen wij ook de trouwe sponsoren die de speelvelden gerealiseerd hebben hartelijk bedanken, dit zijn: Henk van de Molen, Buijs Tegelwerken, De Beslagspecialist, NH-steigerbouw en verhuur en Westfries Goed.  

Zonder deelnemers en bezoekers van het toernooi lukt het ons ook niet om het toernooi zo tot een succes te laten worden. Speciale dank gaat dan ook uit naar jullie, degenen die hun gezelligheid en sportiviteit weten te combineren tijdens deze, toch altijd weer, memorabele avond. Graag zien we jullie dan ook weer in het voorjaar van 2020 wanneer het 6e Hulk Dartstoernooi zal worden gehouden. Hou daarom ook de berichtgeving in de gaten, zowel op facebook (https://www.facebook.com/hulkdarts/) als op de website van TV de Hulk.  

Bedankt namens de organisatie,

 

Niels, Dennis en Jael

0b26e78b-7fdd-4afe-a13a-25a9d071bc8f (1).mov

Nieuwscategorieën Senioren nieuws

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 229 238 521

TV de Hulk

Dwaalpark 1
1622 KZ Hoorn